Пікантний томатний кетчуп - один із найпопулярніших і найулюбленіших українцями соусів. Ще б пак, він ідеально підходить до м'ясних страв або картошки фрі. А ще томатний соус допомагає видалити плями на посуді.

І справді, кетчуп використовується не тільки в кулінарії. Виявляється, сіль і кислота в кетчупі руйнують забруднення, наліт і плями, що робить його напрочуд універсальним доповненням до домашнього арсеналу засобів для чищення.

Наприклад, експерти стверджують, що кетчуп добре справляється із забрудненнями на мідному посуді та будь-яких предметах із цього металу.

Для цього потрібно намазати виріб кетчупом та залишити його на поверхні на 3-5 хвилин. Потім промийте під теплою водою або навіть гарячою, щоб результат був ефективнішим. Потім витріть посуд насухо чистим рушником, щоб досягти чистоти та блиску.

Як застосувати кетчуп в домашніх умовах для чищення каструль

Напевно, кожна господиня хоч раз стикалася з проблемою у вигляді каструлі, що згоріла, з нержавіючої сталі або емалі. Звичайний кетчуп - ось безпечний та ефективний метод порятунку від неприємного нагару.

Нанесіть суміш на забруднену поверхню, а потім залиште посуд на півтори-дві години, а краще на ніч. Кислоти у складі кетчупу допоможуть бруду "відійти" від металу, а ви потім зможете легко відмити його звичайним миючим засобом.

Очищення міді від чорноти за допомогою кетчупу

Кухонне начиння з міді, а також будь-які предмети інтер'єру мають властивість швидко тьмяніти. Повернути їм колишній блиск нескладно – достатньо скористатися томатним соусом. Змастіть кетчупом мідні предмети та залиште на 10 хвилин. Потім візьміть мочалку та ретельно потріть виріб під проточною водою.

важливо!

  • Якщо посипати сіллю кетчуп, то бруд буде зчищатися легше.

Як почистити срібло кетчупом

Кетчуп чудово відновлює сяйво срібних прикрас та приладів. Потрібно покрити срібло шаром кетчупу та залишити на 10 хвилин, потім змити теплою водою.

Якщо прикраси невеликого розміру, то рекомендується наповнити миску кетчупом і опустити туди прикраси на 10-15 хвилин.

Після закінчення зазначеного терміну дістаньте предмети та промийте їх під проточною водою, а для чищення важкодоступних місць використовуйте зубну щітку. Останній крок – висушити прикраси на рушник.

важливо!

  • Цією стратегією чищення варто обмежитися лише на сріблі, не можна використовувати кетчуп для чищення золота.

Як швидко видалити іржу з металу кетчупом

Будь-які металеві предмети, якими ви користуєтесь регулярно, при неправильному поводженні можуть покритися іржею. Її необхідно позбавлятися - у цьому знову допоможе універсальний томатний соус.

Нанесіть кетчуп на ділянку інструментів, покриту іржею, і залиште на 30 хвилин. Після цього слід ретельно промити інвентар під проточною водою, використовуючи жорстку щітку. Висушіть металевий предмет природним чином і змастіть вазеліном чи олією.

Читайте також:

Вам допоможе звичайна гірчиця: як до блиску помити посуд, якщо в будинку немає гарячої води

Чим відмити білі кросівки від жовтизни: спробуйте ці прості лайфхаки

Суперефективний лайфхак: ідеально чистий оселедець всього за 60 секунд