Нещодавно українське суспільство емоційно обговорювало скандальний епізод, коли співробітники ТЦК забрали водія з маршруту "Варшава - Одеса", адже під час перевірки вияснилось, що він не оновив військово-облікові дані. Пасажирам автобуса нічого не лишалось, як перекрити трасу в знак протесту. Ситуація набула такого розголосу, що втручатись довелось навіть прем'єр-міністру України.

Так, під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді 23 серпня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що він готує звернення до Міноборони щодо неприпустимості ситуацій зняття водіїв з рейсових автобусів працівниками ТЦК.

"Коли знімають ТЦК водіїв із бусів. Також неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають. Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі ситуації не повторювалися", - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, ще навесні українські міжнародні перевізники почали скаржитися, що при поверненні до України з-за кордону співробітники ТЦК знімають водіїв прямо з рейсів та насильно забирають до центрів комплектування.

Наприклад, ще один скандал стався на Закарпатті. Там просто з готелю мобілізували водія спортивного клубу з Вінниці, який привіз дітей на змагання. Чоловіка забрали з готелю посеред ночі і повезли на полігон на навчання, то ж юні спортсмени залишились без кермувальника.

А ще на офіційній сторінці АсМАП України були повідомлення, що покинуті фури з цінними вантажами лишаються прямо на узбіччі без охорони автодоріг при в'їзді в Україну, бо їх водіїв прямо на трасі працівники ТЦК знімають і примусово відвозять на медкомісію.

Читайте також:

Вже бронювання не допоможе: коли ТЦК зможуть мобілізувати навіть тих, хто отримав бронь

Це вже повна катастрофа для Путіна: що розповів Жданов про потужні бої під Курськом та про крах Кремля

Путін уже на волоску: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі та що розпочнеться у разі затяжної війни