Оскільки кущі смородини невибагливі, то в Україні вони є на городі майже кожного дачника. Крім того, смородина дуже корисна ягода, оскільки вона має антиоксидантні властивості, зміцнює імунітет і допомагає травленню. Ось тільки щоб смородина росла солодкою та міцною, її необхідно щоосені підгодовувати певним добривом.

Стало відомо про "копійчаний" засіб завдяки якому врожай смородини стане значно ряснішим, і ягоди - більшими і солодшими. Більше того, ягоди перестануть рясно обсипатися.

Знадобляться два інгредієнти: кукурудзяний або картопляний крохмаль та мінеральний премікс для курей-несучок. На підгодівлю із цієї суміші смородина чудово відгукується.

Крохмалю в суміші має бути приблизно 40%, преміксу – 60%. Наприклад, можна взяти півтора кілограма крохмалю та два кілограми преміксу.

Вноситься добриво у сухому вигляді з поливом. На кущ добрива потрібно небагато: лише дві столові ложки.

Багатий калієм крохмаль зробить стебла смородини міцнішими і сильнішими, вони не будуть ламатися від вітру та опадів. Крім того, крохмаль захищає рослину від шкідників, серед яких слимаки та дротяник, тому він по праву вважається одним із найпопулярніших добрив.

Читайте також:

Від такої смакоти всі будуть у захваті: рецепт східної аджики з чорною смородиною, петрушкою та часником

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі

Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму