Ні для кого не секрет, що ще з лютого 2022 року в соцмережах щодня з'являються відео російських дружин і матерів, які звертаються до Інтернету з протестом проти умов служби своїх близьких. І лише 7 листопада 2023 року в Москві група дружин, чиї чоловіки були мобілізовані восени 2022 року, вперше зібралася на мітинг - тоді жінки вимагали безпечного повернення своїх близьких додому та покращення умов служби. І ось стало відомо про чергові протести.

Так стало відомо про мітинг дружин російських мобілізованих біля Кремлівської стіни в Москві. Загалом на акції зібралося близько 15 жінок у білих хустках. Вони поклали квіти до Могилі невідомого солдата на згадку про вбитих на війні чоловіків.

Відомо, що це були учасниці з групи "Шлях додому". Після вшанування пам'яті Невідомого солдата біля стін Кремля вони провели одиночні акції біля будівель міністерства оборони, президентської адміністрації та Верховного суду.

Про затримання дружин мобілізованих не повідомляється.

Жінки підтримують ідею готовності допомагати як своїм рідним, що у військових діях, а й іншим покликаним, якщо така потреба виникне.

"У якийсь момент, мені здається, мобілізованих не залишиться. Буде друга хвиля мобілізації, і сюди приходитимуть вже інші дружини в білих хустках, а ми їх підтримуватимемо в чорних, не дай Боже, — сказала член руху "Шлях додому" Пауліна.

Активістки критикують рішення влади і не згодні з відмовою дозволяти збори рідних призовників через передбачувані обмеження пандемії.

У Санкт-Петербурзі на Марсовому полі відбувся аналогічний захід. Родички призовників принесли квіти та стрічки з девізом «Жінки за життя» до пам'ятника Вічного вогню.

Нагадаємо, що раніше російська влада відмовила родичам мобілізованих у проведенні мітингів, пославшись на ковидні обмеження.

Читайте також:

Як учасник бойових дій може оформити пільгу на оплату комунальних послуг: інструкція

У Росії дружинам мобілізованих влада роздаватиме картонні макети їхніх чоловіків, але поки не знає, з ногами чи без

Ще один потужний удар по аеродрому росіян: ЗСУ розкрили деталі