Міністр імміграції та інтеграції Данії, Кааре Дібвад Бек, висловив думку щодо біженців з України, які перебувають у країні та тимчасово отримали притулок у зв'язку з військовими діями.

За його словами, після закінчення військового конфлікту ці біженці мають повертатися на батьківщину. Важливо зазначити, що при цьому міністр наголосив на наявності культурних подібностей між українцями та датчанами, проте він також відзначив відмінності у способі життя.

Дібвад Бек підкреслив, що Данія виявляє повагу до прагнення України повернути своїх громадян, а також наголосив на тому, що його країна активно надає багатомільйонну допомогу Україні.

У світлі цього міністр висловив думку, що українці мають бути зацікавлені у відновленні своєї держави.

Однак Кааре Дібвад Бек також наголосив, що існують альтернативні шляхи для біженців з України в отриманні посвідків на проживання у Данії. Наприклад, він згадав про можливість використання бізнес-схеми у цьому контексті.

Результати дослідження, проведеного Копенгагенським університетом, додають ще один аспект дискусії.

Опитування, до якого було залучено близько 7 тисяч українців, які отримали посвідку на проживання в Данії за спеціальним законом для біженців, показало, що половина респондентів висловлює бажання залишитися в цій країні.

Таким чином, позиція Кааре Дібвад Бека виокремлює важливі аспекти в обговоренні питання про статус та майбутнє біженців з України в Данії, враховуючи як гуманітарні, так і практичні міркування.

Читайте також: