Міністерство соціальної політики активно займається питанням продовження фінансової підтримки внутрішньо переміщеним особам, які перебувають у вразливіших категоріях.

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Ірина Верещук, висловилася з цього приводу в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Згідно з її заявою, наразі розглядається питання про припинення виплат фінансової допомоги деяким громадянам з лютого 2024 року, і це торкнеться понад двох мільйонів людей.

Саме тому Верещук наголосила на неприпустимості такого кроку, оскільки це спричинить серйозні негативні наслідки для порушених категорій населення.

Віце-прем'єр також зазначила, що пропозиція щодо урізання фінансової допомоги не отримала підтримки ні з боку президента, ні з боку прем'єр-міністра. Тому уряд нині активно працює над розробкою нової постанови, яка б регулювала питання соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб.

"Ми в процесі розробки нових правил, і очікуємо, що Міністерство соціальної політики внесе їх на розгляд уряду", - підкреслила Ірина Верещук .

Таким чином, вона висловила впевненість у тому, що вирішення цього питання буде знайдено в рамках оновленого законодавства, яке враховуватиме інтереси та потреби соціально вразливих груп населення.

Читайте також: