Інформація, подана у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передбачає значні людські жертви для російських Збройних Сил у війні в Україні.

Про це повідомляє «ТСН»

Повідомлення про втрати у 315 000 військовослужбовців викликають стурбованість щодо втрат російських військовослужбовців. Аналіз також передбачає потенційну зміну військової стратегії Володимира Путіна з упором на ідеологічне обґрунтування продовження участі у війні.

"У 2023 році Росія майже не отримала значних позицій завдяки високій вартості людської сили, незважаючи на абсурдні заяви Путіна 1 січня про те, що він лише наказує російським військовослужбовцям розпочинати наступ, який не призведе до значних втрат. Проте Міністерство оборони Великобританії 30 грудня заявило, що "середньодобова кількість втрат росіян в Україні зросла майже на 300 осіб протягом 2023 року і що втрати росіян можуть перевищити половину мільйонів до кінця 2024 року", - йдеться у звіті.

Це має на увазі стратегічний наратив, який виходить за рамки миттєвих територіальних вигод і передбачає відданість затяжній війні.

Це наголошує на тому, що Путін може спробувати сформувати концепцію захисту суверенітету Росії від передбачуваних загроз із боку Заходу.

"Такі великі втрати за невеликі територіальні досягнення, ймовірно, спонукають Путіна подати сильне ідеологічне обґрунтування для продовження тривалої війни за своїм вибором, який він розпочав із Росією. Зокрема, Путін закінчив свої спостереження щодо російсько-західного конфлікту, сказавши одному пораненому військовослужбовцю у шпиталі, що він отримав поранення не для того, щоб Росія все покинула та здалася", - зазначають у ISW.

Важливо, що це аналіз грунтується на оцінках розвідки, а ситуація складна і динамічна. Геополітична динаміка, військові стратегії та суспільні наративи можуть швидко змінюватися, що ускладнює прогнозування точного перебігу подій.

Читайте також:

Що буде з цінами на продукти в супермаркетах вже цього року і до чого готуватись

Льодовик Судного дня несе загрозу для людей: вчені спрогнозували майбутнє Землі

Українців попередили про штрафи за побутові лічильники: скільки доведеться заплатити та як уникнути проблем