В ОТЦК підтвердили, що їм та поліції наказали перевіряти чоловіків на блокпостах Київщини.

Нещодавно влада повідомила, що з 28 грудня 2023 року до 6 січня 2024 року буде посилено контрдиверсійні та безпекові заходи, через що кількість блокпостів і перевірок людних місць зросте. Відповідне рішення ухвалили на раді оборони Київщини. Водночас комендант Київської області підполковник Руслан Олійник запевнив, що "це не буде масовим роздаванням повісток". Однак не так сталося, як гадалося.

Так, ще на початку листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний анонсував посилення мобілізації в Україні. Ще б пак, військові експерти кажуть, що Силам оборони не вистачає людей, а без вирішення цієї проблеми шанси України на перемогу вкрай малі. Воювати, кажуть військові, незабаром доведеться всім.

В першу чергу для спрощення мобілізації влада нещодавно запустила реєстр "Оберіг" — електронну базу даних для зберігання інформації потрібної для ведення військового обліку українців.

Тож нині комендатурі та поліції Київської області поставили завдання шукати на блокпостах "осіб, які порушують законодавство про мобілізацію та правила військового обліку".

"Головному управлінню Нацполіції в Київській області, Управлінню патрульної поліції у Київській області ДПП, Комендатурі Київської області поставлено завдання: "у взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області, з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку, — йдеться у відповіді на запит журналістів Української правди.

Читайте також:

Всім водіям на замітку: в "Дія" відновили дві важливі послуги

Подати заявку може кожен: українцям виплатять грошову допомогу із міського бюджету

Під час ракетної атаки по Києву не стало української футболістки та її мами

Втратите чималу суму: українцям розповіли, який вид пенсії вигідніше оформляти