У ході ранкової атаки російські терористи випустили близько 110 ракет різних типів по Україні.

Ця інформація надійшла з Telegram-каналу президента України Володимира Зеленського.

За словами Зеленського, метою атаки стали пологовий будинок, навчальні заклади, торговий центр, багатоповерхові будівлі та приватні будинки, комерційний склад, місця паркування у різних містах України, включаючи Київ, Львів, Одесу, Дніпро, Харків, Запоріжжя та інші.

В арсеналі росії використовувалися різноманітні види ракет, включаючи "Кинджали", С-300, крилаті ракети, безпілотні літальні апарати (БПЛА), а також стратегічні бомбардувальники, що випускали ракети Х-101/Х-505.

Президент наголосив, що більшу частину ракет сили ППО зуміли перехопити, але попри це, сталися жертви та поранені. Усі служби працюють у посиленому режимі, надаючи необхідну допомогу постраждалим.

На закінчення Зеленський висловив співчуття рідним та близьким загиблих, побажав якнайшвидшого одужання постраждалим та запевнив, що Україна відповість на терористичні удари, борючись за безпеку країни та своїх громадян.

Варто зазначити, що після масованого ракетного обстрілу України російськими терористами є відключення електроенергії у Київській, Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях.
Страх і тривога охоплюють суспільство, і кожна нова доповідь про постраждалих поглиблює почуття безсилля перед тим, що відбувається. Ситуація є вкрай серйозною та потребує негайних дій для надання допомоги постраждалим та відновлення уражених районів у різних містах України.
Читайте також: