Свіже дослідження, проведене вченими, виявило, що багато популярних дієт можуть виявитися неефективними для підтримки нормальної ваги, а деякі з них навіть можуть призвести до його збільшення.

Про це пише CNN.

Дослідження підкреслює, що не тільки сам факт дотримання створеної дієти важливий, але також і тип їжі. Особливо це стосується низьковуглеводних дієт, які мають різні варіації. Вчені виявили, що не всі такі дієти рівнозначні: деякі з них можуть призвести до набору ваги, тоді як інші здатні допомогти в скиданні зайвих кілограмів.

Дослідження охоплює п'ять різних типів низьковуглеводних дієт, включаючи ті, де переважає тваринний білок та жир, а також ті, де акцент зроблений на рослинних білках та корисних жирах. Вчені дійшли висновку, що дієти, багаті на цілісні зерна, корисні масла і рослинні білки, більш ймовірно допомагають підтримувати нормальну вагу.

А от ті, хто дотримується дієт з високим вмістом тваринного білка та жиру, часто вживаючи шкідливі жири та рафіновані зернові продукти, схильні до ризику набору ваги. З іншого боку, дієти з акцентом на фруктах, цілісних зернах, некрохмалистих овочах та інших рослинних продуктах пов'язані зі зниженням ваги. Різниця у зміні ваги між тими, хто дотримувався нездорової та здорової низьковуглеводної дієти, становила близько 4,5 кг за чотири роки.

Це дослідження, що використовує дані понад 67 000 учасників трьох довгострокових досліджень, наголошує на важливості якості вуглеводів та джерела білків та жирів у раціоні. Незважаючи на те, що воно носить спостережний характер і не може встановити причинно-наслідкові зв'язки, сильні асоціації та доступні дані переконливо свідчать про те, що важливо звертати увагу не тільки на кількість продуктів, що споживаються, але і на їх якість.

Головний висновок цього дослідження: для тих, хто прагне ефективно контролювати свою вагу, недостатньо просто дотримуватися низьковуглеводної дієти. Вибір високоякісних рослинних продуктів може призвести до більш стабільного зниження ваги та покращення загального здоров'я у довгостроковій перспективі.

Читайте також:

Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбутися вісцерального жиру.

Фігурі не зашкодить. Топ солодощів, які можна їсти на дієті

Названо найнебезпечнішу закуску, яка перекреслить будь-яку дієту