Дослідники та фахівці з дієтології роз'яснили, як клітковина допомагає контролювати запалення, і які продукти слід включити до раціону для посилення цього ефекту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це пише "Yahoo!".
Клітковина, що міститься в різноманітних фруктах, овочах та зернових, корисна не тільки для травлення, а й відіграє важливу роль у підтримці здоров'я кишківника, забезпечуючи баланс мікрофлори, що своєю чергою перешкоджає виникненню запалень. Вона допомагає підтримувати збалансований рівень кислотності та зміцнює кишковий бар'єр, запобігаючи потраплянню шкідливих речовин у кров.
Продукти, наведені нижче, не тільки збагачені клітковиною, але також містять додаткові переваги, такі як антиоксиданти та жирні омега-3 кислоти, що сприяє підтримці здорового та збалансованого харчування.
• Авокадо: крім свого смаку, вони багаті на клітковину та антиоксиданти, які допомагають скоротити запалення;
• Броколі: цей зелений овоч багатий на клітковину та компоненти, які спрямовано борються із запальними процесами в організмі;
• Овес: як лідер по вмісту клітковини серед продуктів для сніданку, містить спеціальний тип клітковини, який підтримує здоров'я кишківника і знижує почуття голоду;
• Малина: що містять багато клітковини та антиоксидантів, вони являють собою відмінний засіб у боротьбі із запаленнями;
• Цілозерновий хліб: перехід на його вживання - простий спосіб збільшення приймання клітковини та боротьби із запаленнями;
• Насіння чиа: крихітне, але потужне насіння чиа містить клітковину та протизапальні поживні речовини;
• Чорна квасоля: ці боби є чудовим джерелом клітковини та білка, що робить їх ідеальним вибором для збалансованої протизапальної дієти;
• Льняне насіння: відоме своїм високим вмістом омега-3, воно також багате на клітковину, що підтримує здоров'я травлення і знижує запалення.
Включення цих продуктів у свій раціон може стати смачним та ефективним методом боротьби із запаленнями. Необхідно відзначити, що жоден продукт не є універсальними ліками, але комплексне вживання їжі, багатої на ці джерела клітковини, може сприяти підтримці довгострокового здоров'я і хорошого самопочуття.
Читайте також: