Святкування Нового року часто асоціюється з переїданням, тяжкістю у шлунку та набором зайвих кілограмів. Відмовитися від улюблених смачних страв, насолоду, якими чекаєш весь рік, може бути дуже складно.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Саме тому відбувається переїдання, а після свят багато хто намагається вийти на суворі дієти та обмеження, що лише погіршує ситуацію та додатково навантажує організм. Лікар-дієтолог Ванда Леванюк розповіла про сім простих кроків, які допоможуть нормалізувати травну систему лише через тиждень після свят.

Відновити травну систему можна за допомогою поступових та м'яких змін у дієті, головне – уникати стресових та радикальних методів. Лікар попередила, що діяти треба поступово.

1. Вода. Додаткова склянка води допоможе уникнути переїдання та сприяє швидкому виведенню токсинів із організму. Збалансований рівень води в організмі дуже важливий.

2. Харчування. Після того як під час свят ви вживали переважно жирну та важку для травлення їжу, корисно додати до раціону моркву, буряк, овочі з сімейства капустяних (білокочанна капуста, броколі, брюссельська), листові овочі та зелень. Ці продукти допоможуть печінці швидше відновитись.

3. Петрушка та кінза, ферментовані продукти, такі як квашена капуста, помідори, огірки, також будуть корисні, оскільки вони містять пробіотики та сприяють здоровій мікрофлорі кишківника.

4. Горіхи та насіння містять корисні жирні кислоти для печінки та вітаміни, які захищають від вільних радикалів та допомагають усунути токсини.

Для нормалізації роботи травної системи збільште споживання клітковини, включаючи крупи із цільного зерна та грубий хліб із висівками до раціону. Також корисно влаштувати собі вегетаріанський, або, ще краще, веганський день, коли ви вживатимете лише рослинну їжу.

Намагайтеся уникати цукру, оскільки це є основою для вашого загального здоров'я та відновлення мікрофлори. Зверніть увагу на продукти з прихованим цукром, такі як білий хліб, йогурти, соуси, сир і обмежте їх споживання.

Щобільше, варто обмежувати молочні продукти, оскільки вони можуть сповільнити процес травлення. Не обов'язково повністю відмовлятися від них назавжди, але за кілька днів після свят це буде чудовою ідеєю. А кисломолочні продукти, такі як кефір та натуральний йогурт, можуть бути включені до вашого раціону.

Читайте також:

Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем

Можна потрапити до реанімації: які гриби не можна вживати з алкоголем

Детоксикація після новорічного застілля: як у домашніх умовах ефективно очистити організм від алкоголю