На порозі новорічні та різдвяні свята, а це означає, що на нас чекають бенкету. Щоб уникнути дискомфорту після вишуканих страв корисно знати кілька рекомендацій, які допоможуть зберегти комфорт після святкового столу.

Про це розповіла відомий дієтолог Оксана Скиталінська у своєму блозі в Інстаграмі.

Дієтолог зазначає, якщо ви візьмете їх до уваги, вам не доведеться турбуватися про шлункові проблеми або дискомфорт. Хоча багато хто з нас розуміє важливість помірності в їжі, іноді складно встояти перед різноманітністю страв.

Щоб до кінця січня ваш стан здоров'я був на висоті, Оксана представляє 4 ключові рекомендації для святкового періоду.

Харчуйте клітковиною

У раціоні повинні бути присутні овочі, крупи, зелень, ягоди, фрукти та бобові. Їх можна додавати до запіканок, рулетів або тушкованих страв. Клітковина діє як фільтр, поглинаючи зайві жири, цукор та алкоголь.

Уникайте поєднання жиру та цукру

"Комбінація жирних продуктів, солодощів та кремових десертів може призвести до розвитку другого типу діабету. Таке поєднання може порушити роботу інсуліну”, – наголошує Оксана Скиталінська.

Замість смажених страв рекомендується вибирати тушковані, а замість вершкових десертів – легші варіанти, наприклад, штрудель чи домашній зефір.

Пийте достатньо води

Якщо чиста вода здається нудною, можна додати до неї лимон, журавлину чи м'яту. Або вибрати компот без додавання цукру. Регулярне вживання води може зменшити апетит.

Алкоголь з розумом

Хоча краще уникати алкоголю, якщо ви вирішите його пити, робіть це після їди, а не на голодний шлунок. Сухе вино - оптимальний вибір, оскільки воно сприяє кращому перетравленню їжі.

І, звичайно, слід пам'ятати про міру і пити достатньо води після алкоголю.

Читайте також: