Російський пропагандист і колишній керівник Russia Today, Антон Красовський, опинився в центрі уваги після того, як його госпіталізували з симптомами, що вказують на можливе отруєння.

Події розгорнулися, коли сам Красовський увечері 24 грудня опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі повідомлення про нештатний стан свого здоров'я. За його словами, у нього раптово почалися болі в животі, що послідували за нудотою, і зрештою він знепритомнів. Після цього його доправили до медичного закладу для надання невідкладної допомоги.

Згідно з повідомленнями, Красовський поступово відновлюється, але з'явилися побоювання, що його стан може погіршитися, і деякі його останні публікації у соцмережах викликають сумніви, що вони були написані ним самим. Згідно з інформацією, отриманою з джерел, близьких до ситуації, Kyiv Post стверджує, що пропагандиста, можливо, отруїли, але поки що неясно, чи є якась причетність з боку українських військових розвідників.

Антон Красовський раніше обіймав посаду директора російськомовної редакції Russia Today, починаючи з літа 2019 року.

Його публічні висловлювання викликали хвилю критики, особливо після звинувачень у закликах до геноциду українського народу. У жовтні 2022 року телеканал RT офіційно призупинив співпрацю з Красовським після того, як той, на думку головного редактора Маргарити Симонян, перейшов межу, висловившись в ефірі про те, що "топити українських дітей". З того часу Красовський залишався в центрі уваги як контроверзіальна постать у сфері російської журналістики та медіа.

Читайте також: