В армію можуть бути покликані особи, здатні захистити свою державу, а у Верховній Раді України обговорюється потенційна мобілізація ув'язнених та злочинців.

Про це, як повідомляє «ТСН», в ефірі Радіо Свобода поділився народний депутат Вадим Івченко, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки , оборони та розвідки.

Цей процес включатиме рішення командира або конкретного керівного органу переглянути біографію людини, оцінити її дії, вступити в особисте спілкування і оцінити його психологічний стан.

Якщо буде встановлено, що людина є патріотом, здатним захищати кордони, вона може одержати запрошення вступити до Збройних Сил України.

Що стосується технічних аспектів, якщо людині все ще потрібно відсидіти 8-річний термін, це потенційно може включати 8-річний контракт із Збройними Силами.

Конкретні деталі та підзаконні акти будуть визначатися на розсуд відповідного командувача, який призначає Міноборона, чи то командир бригади, чи сухопутних військ, територіальної оборони тощо, на основі внутрішніх документів, зазначив народний депутат.

"Які будуть технічні моменти, якщо він має ще відсидіти 8 років, я так думаю, що це може бути на 8 років контракт із Збройними силами. Я не можу коментувати підзаконні акти, але це буде на розсуд відповідного командира, який буде визначений Міністерством оборони, чи то бригади, чи командира сухопутки, чи територіальної оборони тощо. Це буде визначено внутрішніми документами", – сказав Вадим Івченко.

Читайте також:

Терміново біжіть в обмінники: що буде з доларом у 2024 році

Будете почуватися набагато краще: продукти, які знижують холестерин

Готуйте свічки, ліхтарики та павербанки: українців попередили про загрозу блекаутів