Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз вивчає альтернативи, які дають змогу обійти вето Угорщини на пропонований пакет допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро (55 мільярдів доларів).

Про це пише «apostrophe»

Вето сталося під час нещодавнього саміту. Орбан згадав про можливість того, що країни-члени ЄС зможуть надавати допомогу Києву безпосередньо, окрім звичайного бюджетного процесу ЄС, запропонувавши це як життєздатний обхідний шлях.

"Не варто сумніватися, що свободу Угорщини можна обійти у багатьох областях. По-друге, є така можливість і в цій галузі, — заявив Орбан.

Очікується, що це питання обговорюватиметься на саміті, орієнтовно запланованому на 1 лютого 2024 року. Такий розвиток подій має серйозні наслідки для України, особливо щодо постійної підтримки в умовах геополітичних проблем.

Ситуація наголошує на проблемах у забезпеченні фінансової допомоги для України, особливо з урахуванням заперечень Угорщини проти запропонованого пакету допомоги. Потенційна альтернатива безпосередньому наданню допомоги державами-членами могла б стати обхідним шляхом для вирішення проблем Угорщини.

Однак дискусії також наголошують на складній дипломатичній та політичній динаміці всередині Європейського Союзу, наголошуючи на необхідності консенсусу у вирішенні найважливіших питань, таких як підтримка України під час війни.

За результатом цих обговорень уважно стежитимуть, оскільки вони безпосередньо впливають на зусилля президента Володимира Зеленського щодо збереження критично важливої ​​допомоги Україні.

Читайте також:

Прийшов на роботу, а шеф відвіз до військкомату: тепер керівники підприємств мають самі доставляти ухилістів до ТЦК

А тепер подумайте, звідки всі неприємності: чому в жодному разі не можна викидати свій старий гаманець

Такі рулетики самі проситимуться в рот: рецепт лаваша з крабовими паличками та корейською морквою