Якщо вірити статистиці із незалежних від російської держави джерел, то російські мобілізовані гинуть у середньому через 4,5 місяці на війні проти України, і лише "одиниці із загиблих у перший рік" протягнули на фронті понад 11 місяців. Однак, як виявилося, трапляються випадки, коли доля розпоряджається інакше.

Стало відомо, що в місті Люберці в Московській області крижана брила впала на людей, які стояли в черзі до військкомату. Про це повідомляє Mash у Telegram-каналі.

Як зазначає телеграм-канал, інцидент стався вранці 20 грудня.

Так, у черзі перед будинком зібралися люди, які прийшли, щоб стати на облік за місцем проживання. Черга тяглася безпосередньо вздовж стіни військкомату, тому що стояти в іншому місці люди не могли через велику калюжу.

Декілька людей стояло в черзі при вході, коли величезний шар снігу скотився вниз із покрівлі місцевого військкомату в часи секунди, ніхто навіть відскочити не встиг.

Постраждалих госпіталізували з травмами голови до нейрохірургічного відділення.

Список постраждалих:

  • Галина Л., 30 років;
  • Федір Ф., 34 роки;
  • Ольга К. 38 років;
  • Гулам М. 36 років.

Уточнюється, що двоє постраждалих зараз у лікарні: перший – у тяжкому стані, другий – у середньому. Ще одна людина від госпіталізації відмовилася. Четвертого пораненого лікарі оглянули на місці та відпустили, повідомили в обласному МОЗ.

Прокуратура Московської області повідомила, що проводить перевірку за фактом. За результатами буде вжито заходів прокурорського реагування.

Нагадаємо, що 21 вересня 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про введення в країні часткової мобілізації. За даними російського Міноборони, всього було мобілізовано 300 тисяч осіб.

При цьому варто зазначити, що до російських військових судів надійшло вже більше 2900 справ проти контрактників і мобілізованих за статтями, які стали жорсткішими з початком мобілізації: про самовільне залишення частини, невиконання наказу, дезертирство та інші злочини. Число таких справ з кожним місяцем зростає, що може говорити про небажання військових та мобілізованих брати участь у бойових діях в Україні.

Читайте також:

Українцям розповіли, чим відрізняється мобілізація у містах від мобілізації у селах

Не лише мобілізація: у Міноборони розповіли про підготовку населення до національного спротиву

Росія готує нову мобілізацію. У Британії розкрили плани Путіна та назвали цифри

Лавров випадково здав плани Путіна, заговоривши про мирні переговори: на чому його спіймали

Вже обчислюють за допомогою дронів: у мережі показали, як українські захисники ловлять ухилянців