Коли справа доходить до барбекю, дієтологи підкреслюють, що це корисна страва, якщо вживати її в помірних кількостях.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВибір м'яса.
Вибираючи м'ясо для шашлику, бажано уникати використання м'яса зі спини свині. Ця частина має тенденцію бути більш жорсткою та прожилковою, внаслідок чого шашлик виходить сухим та жорстким.
Частота споживання.
Рекомендується не вживати більше 100 г шашлику з червоного м'яса на день.
Часте вживання шашликів з червоного м'яса, наприклад, свинини, може бути пов'язане з підвищеним ризиком розвитку деяких видів раку.
Шашлик зі свинини не слід їсти дуже часто, а для забезпечення безпеки необхідне його ретельне приготування.
Застереження та рекомендації.
При приготуванні м'яса на вугіллі можуть виділятися канцерогени, тому рекомендується готувати барбекю не частіше одного або двох разів на місяць.
Помірність є ключем до запобігання переїдання, яке може призвести до дискомфорту, такому як нудота, тяжкість у шлунку та здуття живота.
Тим, хто сидить на дієті, рекомендується вмикати овочі під час пікніка. Клітковина в овочах допоможе наповнити шлунок і запобігти надмірному вживанню шашлику.
Міркування щодо здоров'я.
Шашлик може бути корисним для здоров'я, якщо він виготовлений з нежирного, якісного м'яса і правильно приготовлений.
Дуже важливо приділяти увагу процесу приготування, щоб уникнути надмірного обвуглювання, яке може призвести до появи шкідливих сполук.
Підсумовуючи, можна сказати, що хоча барбекю може бути смачною і приємною стравою, дуже важливо підходити до неї помірно і робити обдуманий вибір з погляду вибору м'яса та методів приготування. Включення овочів у їжу може покращити її живильний профіль та сприяти збалансованому харчуванню.
Читайте також:
Допоможе сайт: українцям розповіли, як обрати посаду у ЗСУ та потрапити до того місця, яке ви обрали
Найніжніший і найпрозоріший: рецепт новорічного холодця зі свинячих вух та курки
Ви проклинатимете все на світі: які рослини на городі в жодному разі не можна удобрювати золою