Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, спрямований на призначення мінімальної пенсії громадянам, які вчинили злочини проти основ національної та громадської безпеки, міжнародного правопорядку.

Про це повідомляє «napensii», посилаючись на заяву представника Кабінету міністрів у Верховній раді Тараса Мельничука.

Кабінет Міністрів схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей виплати пенсій особам, які вчинили кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку».

Законопроект пропонує знизити пенсійні виплати особам, засудженим за злочини проти національної безпеки, громадської безпеки, миру та міжнародного права.

Пенсійні виплати таким особам будуть скориговані до рівня прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність.

Закон покликаний встановити системний зв'язок з іншим законопроектом щодо виплати пенсій особам, які обвинувачуються в умисних кримінальних злочинах.

Законопроект покликаний полегшити взаємодію слідчих, прокурорів та Пенсійного фонду України з питань виплати пенсій підозрюваним, які обвинувачуються у умисних кримінальних злочинах.

Рішення відображає спробу вирішити проблему пенсійних виплат особам, залученим до злочинної діяльності, що порушує національну безпеку та громадський порядок, шляхом приведення пенсійних виплат у відповідність до прожиткового мінімуму для тих, хто не може працювати.

Читайте також:

Не гірчатиме і не помутніє: для чого багато господинь кидають дрібку солі в пляшку з олією

Тільки не кажіть, що ви ще не куштували: рецепт апетитних млинців із квашеної капусти

Проблеми вилізуть зненацька: що може статися з автомобілем, якщо постійно заправляти повний бак