Відповідно до директив Міноборони Білорусі розпочалася раптова перевірка сил ППО в різних військових частинах ВПС та Військ ППО, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Білоруської Гаюн".

Перевірка передбачає мобілізацію зенітно-ракетних та радіотехнічних військ у певні райони, де вони ініціюють бойові завдання. До розгорнутих систем входять зенітно-ракетні комплекси С-300 і С-400, а також маловисотні радіолокаційні комплекси «Роса-РБ».

Наголошується, що система С-400 знаходиться на озброєнні 15 зенітно-ракетної бригади.

"При перевірці особового складу належить виконувати завдання щодо виявлення та умовного знищення контрольних цілей", - пояснює цілі моніторингова група.

Крім того, під час перевірки збільшився політ літаків та гелікоптерів з усіх трьох авіабаз ВПС Білорусі. Перед особовим складом поставлено завдання виявити та гіпотетично нейтралізувати цілі управління протягом усього вчення.

Важливо відзначити, що Білорусь допомагає Росії у війні проти України. З початкових етапів повномасштабного вторгнення російські війська за підтримки Білорусії розпочали наступ на Україну, захопивши частини Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Білорусь також була причетна до сприяння ракетним атакам на Україну з боку російських сил.

Читайте також:

Не викидайте шкірку від лимона, а збирайте її на весну: як зробити просте добриво для саду та городу

Проста порада, яка стане вам у пригоді на кухні: що покласти в каструлю, щоб буряк зварився вдвічі швидше

Вам захочеться насолоджуватися ним щодня: рецепт найніжнішого сала мокрого посолу