У Коростишеві, що на Житомирщині, співробітники Служби безпеки України викрили банду рекетирів, яка викрадала людей і "вибивала" з них гроші. Від дій зловмисників постраждали понад 30 сімей, зокрема, й військовослужбовець, якому вони погрожували вбивством вагітної дружини.

Серед членів банди був депутат Коростишевської міської ради, котрий раніше був заступником мера міста, його затримано.

Подробиці розкрили в СБУ.

У Коростишеві Житомирської області людей тероризувала банда рекетирів, які вимагали у місцевих жителів гроші під вигаданими приводами. Тих, хто відмовлявся платити, зловмисники викрадали та відвозили до спеціально облаштованих катвень, де у буквальному сенсі "вибивали" з людей "данину".

"Правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів", – розповіли у СБУ.

Серед потерпілих значиться і військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тисяч гривень.

Якщо вірити місцевим журналістам, то мова йде про депутата-ляшківця міськради Коростишева Мішу Лукомського. Разом із рекетирами він вимагав з людей гроші під вигаданими приводами, а у разі відмови платити – покидьки викрадали своїх жертв та відвозили їх до власних катівень. Після тортур депутат змушував людей приносити їхні «відкупні» до приміщення міськради.

Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу для затриманого депутата. Йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням їм фізичних страждань); ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, з погрозою насильства над близькими родичами потерпілого, обмеження їх прав і свобод). Покарання за ці злочини може сягати до 7 років позбавлення волі.

Зазначимо, що раніше було затримано 10 учасників банди, у тому числі її ватажка, так званого "смотрящого" за Коростишевом.

Читайте також:

У мережі показали, як виглядає батьківщина Шойгу: злидні, безробіття та вкрадена залізниця. Відео

Його знала вся країна: не стало відомого українського актора, зірки фільмів "Мажор" та "Повернення Мухтара"

Він запам'ятався багатьом: не стало відомого учасника шоу "Голос країни"

Сповідь, що викликає сльози: дружина невиліковно хворого Брюса Вілліса розповіла про своє горе