Британська розвідка виділила ключову перевагу, яку мають сили оборони України у протистоянні російським окупаційним військам.

Ця перевага полягає у спроможності українських збройних сил успішно проводити операції в умовах нічного часу.

За даними британської розвідки, російські військові стикаються із серйозними труднощами у здійсненні нічних боїв через їхню обмежену підготовку та відсутність сучасних приладів нічного бачення. Натомість сили оборони України активно використовують потенціал нічних операцій для досягнення своїх стратегічних цілей. Ця інформація представлена ​​у звіті розвідувальних даних Міністерства оборони Великобританії, який побачив світ 12 грудня.

Особлива увага у звіті приділяється повідомленню, яке з'явилося наприкінці листопада від передбачуваного російського солдата у соціальних мережах, який розмістив інформацію про своє перебування у Херсоні. У цьому повідомленні звернуто увагу на відсутність приладів нічного бачення (ПНБ) та камер для слабкого освітлення у безпілотних літальних апаратах російських військових. Звіт також зазначає, що запити від російських підрозділів про наявність приладів нічного бачення (NVG) є досить частими.

Розвідка вказує на те, що українські військові регулярно використовують прилади нічного бачення, надані їм міжнародними союзниками. Також у звіті висувається гіпотеза про можливий культурний елемент у підході російської військової підготовки, який, ймовірно, недостатньо приділяє уваги нічним тренуванням. Натомість акцент робиться на стандартних денних заходах з метою справити враження на вищих офіцерів. У контрасті з цим російський солдат, згідно зі звітом, зазначив, що українські сили "рухаються в основному вночі".

Читайте також: