Сили оборони України повідомили про значну ескалацію на Авдіївському напрямку, де за останню добу сталася рекордна кількість бойових зіткнень.

Про це пише «glavred»

Представник об'єднаного прес-центру Таврійської оборони Олександр Штупун повідомив, що російські війська розпочали масований наступ за підтримки бронетехніки, із застосуванням авіації та керованих бомб. У ході атак було завдано 15 авіаударів, мета противника - захопити Авдіївку та Мар'їнку.

"Вчора ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує авіацію, керовані авіабомби. За добу здійснив 15 авіаударів", – повідомив Олександр Штупун.

За останню добу ЗСУ зафіксували 72 бойові зіткнення, переважно на Донеччині. Росіяни залучають авіацію та бронетехніку, внаслідок чого під Авдіївкою йдуть запеклі бої.

"Окупанти намагаються йти поблизу Авдіївки як на півдні, так і на півночі. Жорсткі бої продовжуються. "Наші воїни стійко тримають оборону", - додав Штупун.

Українські солдати рішуче тримають оборону. Окупанти зазнали значних втрат: близько 400 осіб, 11 танків та 15 бронемашин. Наступальні дії противника включали близько 50 штурмових операцій на різних напрямках.

"Ворог кидає особовий склад без екіпірування, який змушений знімати засоби захисту з поранених та мертвих окупантів", – розповів спікер.

Ситуація на Авдіївському напрямку свідчить про загострення бойових дій у регіоні, де обидві сторони залучені до складного та динамічного конфлікту. Українські сили продовжують стійко боронити свої позиції від російського наступу.

Читайте також:

Ніколи цього не робіть, щоб не віддати свій успіх: чому в гостях ніколи не можна мити посуд

Усі повторюють цю помилку щодня: чому не можна заливати кавою окропом

Таку закуску розмітять за лічені хвилини: рецепт капустяного салату із дивовижним маринадом