Найближчими днями в Україні пройдуть довгоочікувані дощі, адже опадів не було тривалий час. Спочатку вони почнуться на заході країни, а згодом поширяться і на інші регіони. Під час дощів подекуди не виключені грози та шквали. Внаслідок опадів температура трохи знизиться, але вже у вихідні погода стабілізується. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє "Метеопрог".

Погода 14 вересня

У четвер, за словами синоптика, малорухливий атмосферний фронт стане причиною дощів у західних областях, а вдень також місцями у центральних та Київській областях. "Можливі окремі грози, подекуди не виключені шквали", - зазначає синоптик.

На решті території країни утримається погода без опадів. Вітер буде південної чверті, у західних областях – західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10...+15°С, на півночі Лівобережжя +6...+11°С; вдень очікується підніматися до +25...+30°, а в західній частині похолодає до +19...+24°С.

Погода 15 вересня

"У п'ятницю, 15 вересня, погодні умови визначатимуться малорухомим висотним циклоном. У більшості областей, крім західної частини, пройдуть дощі, подекуди з грозами", - каже синоптик.

Вітер буде південний із переходом на західний, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі становитиме +11...+16°С, вдень +19...+24°С.

Погода 16 вересня

У суботу невеликі, подекуди помірні дощі пройдуть у східних та південних регіонах. На решті України буде без істотних опадів. У західних областях вночі та вранці місцями тумани. Вітер ослабне до 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7...+12°С, вдень +21...+26°С.

Погода 17 вересня

У неділю, за словами Ігоря Кібальчича, погоду в Україні визначатиме південно-західна периферія молодого антициклону.

"Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9...+14°С, вдень +23...+28°С", - спрогнозував він.

Читайте також:

Якщо з грошима дуже складно: хто з українців може отримати додаткові 2 тисячі гривень

Дві тарілки за раз – це не межа: рецепт справжнього гетьманського борщу від Євгена Клопотенка

Знову подорожчання: українців попередили про нові ціни на курятину та яйця