Вирощування озимого часнику може виявитися корисним заняттям, яке пропонує як чудовий смак, так і потенційну користь для здоров'я. Щоб забезпечити успішний урожай часнику, під час посадки виконайте такі дії:

1. Виберіть правильний сорт.

Часник буває двох основних сортів: ярий та озимий. Озимий часник має більш щільне стебло та міцніший смак. Озимий часник садіть за три тижні до перших заморозків, щоб дати час прижитися.

2. Виберіть місце.

Часник віддає перевагу нейтральному грунту з помірним рівнем вологості. Уникайте посадки на ділянках, де раніше зростала картопля, морква, цибуля, буряк, редиска або часник, оскільки це може збільшити ризик захворювань. Хорошими попередниками є квасоля, горох, перець, кабачки, гарбуз, огірки та пшениця.

3. Підготуйте ґрунт.

Щоб підготувати ґрунт, викопайте його приблизно за два тижні до посадки. Поліпшити ґрунт можна, додавши пісок, тирсу, компост або перегній. Це допоможе створити правильні умови для зростання часнику.

4. Садьте на правильну глибину.

Садьте зубчики часнику на глибину близько 15 см (6 дюймів) з відстанню приблизно 10 см (4 дюйми) між зубчиками. Залишайте 25 см (10 дюймів) між рядами.

Дотримуючись цих кроків і саджаючи часник у відповідний час, ви можете розраховувати на рясний урожай запашного озимого часнику.

Читайте також:

Готуємося до "кімнатних штрафів": скільки доведеться заплатити власникам квартир та приватних будинків

Усього дві речі: генерал розповів, чого Путін боїться найбільше у світі. Це буде його кінцем

Такого ще не було за всю історію: Росія хоче замінити всі банкомати на китайські, як і автомобілі