Глава Державної прикордонної служби Латвії Гунтіс Пуятс рекомендував уряду розглянути питання про закриття пункту пропуску на кордоні з Білоруссю через значне збільшення спроб незаконного перетину латвійського кордону з боку Білорусі. Лише за останній тиждень кількість таких спроб значно зросла, що викликало занепокоєння щодо безпеки кордонів. Для вирішення цієї проблеми Пуятс пропонує закрити прикордонний пункт у Сілені, залишивши відкритим лише один прикордонний пункт у Патернієках.

Про це пише «finance»

Пуятс наголосив, що недавня ситуація стала однією з найскладніших за останні три роки, починаючи з 2021 року. За цей тиждень 892 особи спробували незаконно перетнути латвійський кордон, не рахуючи тих, кому це, можливо, вдалося непоміченими. Незважаючи на значні ресурси, що виділяються на охорону кордонів Прикордонною службою, Національними збройними силами та Державною поліцією, ситуація залишається напруженою.

Латвія стала головною мішенню для організаторів, які сприяють нелегальній міграції до Європейського Союзу, причому кількість таких спроб помітно зросла. Схоже, що білоруський режим під керівництвом Олександра Лукашенка навмисно скеровує тиск нелегальної міграції на Латвію.

Якщо ситуація не покращиться, наступним кроком, що розглядається, стане повне закриття кордону з Білоруссю для вирішення проблеми припливу нелегальних іммігрантів.

Читайте також:

Якщо з грошима дуже складно: хто з українців може отримати додаткові 2 тисячі гривень

Дві тарілки за раз – це не межа: рецепт справжнього гетьманського борщу від Євгена Клопотенка

Знову подорожчання: українців попередили про нові ціни на курятину та яйця