У Дарницькому районі Києва з'явилося несподіване видовище – у дворі багатоповерхівки росте справжнє бананове дерево. Про цю подію, що інтригує, повідомили в Дарницькій ОДА.

Про це пише «lliga»

Ця екзотична рослина є унікальною особливістю міського ландшафту Позняків. Він є свідченням гармонійного співіснування московського життя та природи. Однак на даний момент особистість людини, відповідальної за посадку та догляд за цим банановим деревом, залишається загадкою.

"Так що Позняки — це не тільки бетонні джунглі! Це чудовий приклад симбіозу мегаполісу та природи", — йдеться у повідомленні.

Бананове дерево у Києві, Позняки
Бананове дерево у Києві, Позняки

Банан (Муса) - рід багаторічних трав'янистих рослин, що належать до сімейства бананових. Банани родом із тропічних регіонів Південно-Східної Азії, особливо Малайського архіпелагу, і мають багату історію широкого використання, що сягає давніх часів.

Так, несподівана поява квітучого бананового дерева у центрі Дарницького району Києва заінтригувала та втішила мешканців. Це чудовий приклад того, як природа може знайти спосіб процвітати навіть серед галасливих бетонних джунглів міста.

Читайте також:

Це космічний корабель: у Києві "засвітився" найкрутіший Chevrolet Corvette C8. Таких в Україні лише кілька штук

Коли робити запаси картоплі: названі терміни, коли вона дуже подешевшає

Похолодання та дощі: синоптик розповів, коли в Україну прийде неприємна погода