Використання хибних цілей у військових операціях не є чимось незвичайним, і це тактика, що використовується різними збройними силами для обману та дезорієнтації супротивника. Приманки можуть приймати різні форми, включаючи макети транспортних засобів, обладнання або споруди. Основна мета використання хибних цілей — змусити супротивника витрачати ресурси, такі як ракети та дрони на фальшиві цілі, а не на реальні.

Про це пише «apostrophe»

Використання хибних цілей має сенс із кількох причин:

Як згадується у звіті, створення хибних цілей набагато рентабельніше, ніж придбання та обслуговування реальної військової техніки. Це дозволяє Україні зберігати видимість більшої та грізної сили без пов'язаних із цим витрат.

Створюючи видимість значної військової присутності, Україна може змусити своїх супротивників, таких як Росія, витрачати свої цінні ресурси, такі як ракети та безпілотники, на хибні цілі, а не на реальні військові активи.

Використання хибних цілей допоможе захистити реальні військові об'єкти, відволікаючи від них увагу противника і його вогневу міць.

"Війна коштує дорого, і нам потрібно, щоб росіяни витрачали гроші, використовуючи безпілотники та ракети для знищення наших приманок. Зрештою, безпілотники та ракети коштують дорого. Наші моделі набагато дешевші", - йдеться в повідомленні.

Приманки можуть бути частиною ширшої стратегії введення в оману та обману, що ускладнює противнику визначення справжньої диспозиції та намірів українських сил.

У цілому нині, використання хибних цілей є практичної і економічно ефективної тактикою ведення війни, особливо країни, що зіштовхується з обмеженістю ресурсів. Це стратегія, яка використовує психологічні та економічні аспекти конфлікту на користь сторони, що її використовує.

Читайте також:

Він не зміг перемогти рак: не стало найвідомішого українського музиканта та політика

Виходить просто чарівно і соковито: рецепт курки з гарбузом, запеченим у духовці

Не повторюйте цієї помилки: чим ви ризикуєте, коли дозволяєте працівнику автозаправки заправити вашу машину