З 1 жовтня 2023 року в Україні запровадять штрафи для підприємців, які не використовують контрольно-касову техніку під час операцій. Цей крок спрямований на заохочення використання реєстраторів платіжних транзакцій та забезпечення прозорості фінансових операцій.

Про це пише «ТСН»

Закон, який набув чинності 1 серпня 2023 року, дозволяє накладати штрафи на окремі групи підприємців, які займаються такою продукцією, як алкогольні напої, тютюнові вироби, паливо, електроенергія, а також банківські та фінансові установи та гральний бізнес.

Про це заявив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Щодо перевірок платників податків, то я хочу звернутися до підприємств торгівлі щодо встановлення касових апаратів. З 1 жовтня будуть введені великі штрафи за невстановлення цих апаратів. Перевірки касових апаратів відновлені", - заявив чиновник.

Штрафи будуть розраховуватися виходячи з кількості операцій, які не зафіксовані через касові апарати:

За перше порушення буде накладено штраф у розмірі 100% суми угоди.

За друге та наступні порушення буде застосовано штраф у розмірі 150% від суми угоди.

"Днями буде прийнято план податкових перевірок. І до кінця року перевірять усі підприємства", – попередив народний депутат.

Важливо, що з цих штрафів звільнено підприємства, які у прифронтових зонах, крім торгівлі підакцизними товарами. Використання контрольно-касової техніки є обов'язковим для окремих категорій підприємців, незалежно від їх виду діяльності та рівня доходів, та є частиною зусиль України щодо підвищення фінансової прозорості та скорочення тіньової економічної діяльності.

Читайте також:

Це просто божественно і незвичайно: рецепт кукурудзяної піци з сиром та помідорами чері

Буде ще родючим: які рослини допоможуть відновити ґрунт після помідорів.

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати