Ніхто не стане заперечувати, що навіть в 21 столітті глибоководні океанські області залишаються одній з найзагадковіших і недосліджених частин нашої планети. Ще б, високий тиск і низька температура зробили їх вивчення украй складним. Проте завдяки дистанційно керованим апаратам океан поступово розкриває свої секрети.

Наприклад, нещодавно стало відомо, що на глибині приблизно 3300 метрів під поверхнею океану, недалеко від побережжя Аляски, дистанційно керований підводний апарат NOAA Ocean Exploration наткнувся на таємничу золоту кулю.

Про це інформує Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Підводний апарат з дистанційним управлінням Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США знайшов дивний предмет на дні моря біля берегів Аляски. На глибині близько 3 300 м дослідники виявили «розколену кулю» золотистого кольору.

На відео видно, що якась сфера діаметром близько 10 см "щільно прикріплена" до каменя, всіяного білими губками. Невеликий отвір на одній стороні біля основи оголював внутрішній простір такого ж кольору.

Дослідники наблизили камери, але не змогли однозначно ідентифікувати знахідку: це може бути яйце невідомого вигляду, мертва губка або навіть корал.

Текстура і отвір свідчать на користь гіпотези про те, що сфера залишилася від тварини, що вилупилася. Але, як відзначають експерти, вони не бачили нічого подібного ні в одного відомого вигляду. Можливо, лабораторні дослідження допоможуть дізнатися більше про походження загадкового об'єкту і вигляд, якому він належав.

"Ми визначаємо це яйце по його текстурі. Воно виглядає м'ясистим і не має явної анатомії. У нім є отвір, що свідчить про те, що щось увійшло або вийшло. Але це не схоже ні на одне яйце, яке я будь-коли бачив", – сказав морський еколог Керрі Хауелл з Університету Плімута у Великобританії.

Читайте також:

Путіну доведеться припинити вторгнення в Україну: у США розповіли, до чого призведе контрнаступ ЗСУ

Головну бабусю Путіна розіграли телефоном: вона зрадила Кремль і прокричала "Слава Україні". Відео

Москва не захищена від ударів, Путін наказав посадити генерала, відповідального за ППО

Після допиту, який Путін влаштував у прямому ефірі, чиновник навіть забув, як пити воду зі склянки. Відео