Поява мошки в квартирі, як правило, завжди викликає роздратування у його жителів. Крім того, личинки плодових (кухонних, фруктових) мошок-дрозофілов можуть потрапляти в організм людини разом з їжею. Hyser розповість, чому з'являються мошки в будинку, а також як від них позбавитися народними засобами.

Про це мало хто говорить вголос, але личинки мошки є у фруктах, овочах, і найпривабливішими вони стають для них, будучи зіпсованими або хоч би перезрілими. Комахи відкладають в них яйця, а через тиждень відбувається отрожденіє личинок. За наявності в приміщенні високої температури (порядка 25 градусів C) вони активно розмножуються і розвиваються. Також мошка часто з'являється від вогкості і підвищеної вологості.

Плодові (кухонні, фруктові) мошки-дрозофіли виглядають як маленькі жовто-червоні або коричневі мушки. Вони дуже плідні й за добу самка може відкласти до 1,5 тисяч яєць.

Найчастыше дрозофіли поселяються також у відрах для сміття, вологих старих губках і ганчірках для посуду, в стоку раковини, у відкритих пляшках з вином або соком.

У цілому ці мушки не дуже небезпечні, але якщо личинки потрапляють в організм людини, то розладу кишечника уникнути.

Одне з головних правил того, як вивести мошок з квартири – це виконання генерального прибирання.

Уникайте скупчення сміття. Розділяйте органічні та неорганічні відходи. Виносьте органічне сміття щодня.

Змінюйте частіше губки для посуду та рушники. Ганчірки та губки накопичують вологу і є сприятливим місцем для різних бактерій, грибків, а також для мух та мошок, які там відкладають яйця.

Не залишайте брудний посуд. Якщо ви хочете позбавитися шкідників, мийте посуд відразу, навіть якщо немає часу і ви дуже втомилися. Якщо є посудомийка - прибирайте посуд відразу ж.

Усуньте витік води. Перевірте свою сантехніку щодо витоків. Якщо виявите поломку, то одразу ремонтуйте. І перевіряйте стан труб та раковини хоча б раз на пару тижнів.

Не залишайте продукти відкритими. Жодних відкритих соків, солодких напоїв у пляшках чи склянках. Не ставте фрукти у вазі на стіл, якщо у вас є мушки. Перевіряйте якість продуктів і регулярно викидайте те, що заражене або зіпсоване.

Мийте лотки та миски тварин. Чистота посуду ваших улюбленців допоможе зберегти здоров'я не лише їм, а й вам.

Як прибрати мошок народними засобами

Один з найлегших способів позбавитися від домашніх мошок – розкласти в приміщенні скибочки хріну або свіже листя цієї культури.

Яблучна приманка

  • в банку об'ємом 0,5-0,7 л потрібно налити воду і додати в неї натуральний яблучний оцет в кількості 1 ст. л.;
  • також додайте в суміш декілька крапель шампуня, рідини для миття посуду або густого, концентрованого мильного розчину;
  • ставимо ємкість там, де рояться дрібні комахи;
  • запах приваблює їх, вони злітаються в банку, але коли їх крила намокають, на них утворюється мильна плівка, що не дозволяє їм злетіти.

Мошкару, що попала в таку пастку, потрібно вилити разом з рідиною, і, якщо є необхідність, приготувати новий розчин.

Оцет

Змішайте 0,5 л води та 100 мл 9% оцту. Протріть цим розчином усі вікна, двері та поверхні, де збираються мушки.

Базилік та м'ята

Ці аромати дуже приємні для людей, але комах вони не тішать. Поставте на кухні горщик з м'ятою або базиліком. Можете і для готування використовувати й комах відлякаєте.

Можна використовувати аромалампу з ефірними оліями. Мошки не люблять запаху розмарину, іланг-ілангу, лаванди або евкаліпту.

Лимон та гвоздика

Розріжте лимон навпіл, застроміть у м'якоть кілька зірочок гвоздики. Цей натуральний репелент відлякає всіх комах в окрузі, у тому числі комарів.

Читайте також:

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись