Досвідчені дачники говорять, що тривалість зберігання урожаю яблук багато в чому залежить від приміщення, в якому вони зберігатимуться, і того, як були зібрані плоди.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, експерти радять збирати яблука і груші уручну. При цьому плід тримають рукою, піднімають і прокручують.
"Не потрібно стискувати або м'яти плоди, – застерегли експерти. – Краще, якщо плодоніжка залишається разом з плодом".
Вчасно зняти урожай – це лише третина успіху. Важливо ще зірвати плоди по всіх правилах.
Так, є 5 моментів, які варто враховувати:
- збирати яблука краще всього вранці, відразу після сходу роси поки що не жарко, а якщо не встигли, можна закінчити роботу увечері (але у жодному випадку не вдень!), і не можна залишати корзини і відра з урожаєм на вулиці, на пригріві, – їх треба відразу ж понести в прохолодне місце, бажано прямо в підвал, і вже там сортувати і розкладати в тару;
- знімати плоди треба в рукавичках, щоб випадково не подряпати нігтями;
- зривати їх потрібно разом з плодоніжками – без них яблука зберігаються значно менше;
- починати збір яблук краще з нижніх гілок, а потім поступово переходити до верхніх, щоб знову-таки не травмувати фрукти;
- у жодному випадку не можна обтирати з плодів наліт – це їх головний захист під час зберігання.
До речі, перш ніж закласти фрукти на зберігання, їх треба розсортувати на дрібних, середніх і великих.
Урожай рекомендується зберігати в підвалі і льосі при температурі від 0 до 2 °С і вологості 90%.
"Яблука можна скласти в ящик з піском. Якщо яблук мало, то можна спробувати зберігання в холодильнику. Плоди перед цим не миють і фасують по пакетах, зробивши отвори для вентиляції.
Читайте також:
Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями
Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром