Після загибелі глави ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина по всій Російській Федерації прихильники угруповування почали будувати імпровізовані меморіали. І сміх, і гріх, але росіяни приносили квіти та свічки під фотографії головних убивць російсько-української війни. І лише в окупованому Криму ситуація є більш-менш адекватною.

Відомо, що в окупованому Севастополі місцевий мешканець розніс імпровізований меморіал керівникам ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину та Дмитру Уткіну, що було створено в центрі міста. Проти активіста була порушена кримінальна справа. Про це повідомляє російський Telegram-канал "Baza".

Зазначається, що меморіал за загиблими в авіакатастрофі над Тверською областю був встановлений біля пам'ятника Корнілову на площі 300-річчя Російського флоту.

"25 серпня 21-річний Гліб Малков, не приховуючи своїх дій, ударив ногою по портретах загиблих лідерів ПВК "Вагнер". Це було помічено негайно перехожими", зазначено у повідомленні.

Пізніше оперативникам вдалося відстежити та затримати Малкова. За версією слідства, він зруйнував меморіал через негативне ставлення до влади РФ.

За даними "Baza", 7 вересня щодо Малкова була порушена кримінальна справа за статтею про наругу над державним прапором РФ. Йому загрожує до року позбавлення волі.

Читайте також:

Путін дуже наляканий, точку неповернення пройдено: у ГУР розповіли про те, що відбувається в Кремлі

У Лаврова нарешті визнали, що Крим належить Україні. Фото

У Путіна зробили несподівану заяву про похорон Пригожина