На українському валютному ринку наступного тижня (11-17 вересня) очікуються суттєві зміни, які можуть поставити новий тренд у його розвитку.

Про це пише "obozrevatel", посилаючись на думки керівника казначейства банку "Глобус" Тараса Лісового.

Очікується, що Національний банк України знизить облікову ставку на 1-2 процентні пункти. Очікується, що цей крок вплине на різні фінансові інструменти.

За прогнозами, готівковий курс долара на цей час може перебувати в діапазоні 37,5-38,5 грн.

Тарас Лісовий, керівник казначейства банку «Глобус», припускає, що цей коридор потенційно може стати основою вільного валютного курсу за певних припущень.

"Дальше зниження облікової ставки на 1-2 в.п. спонукає зниження ставок за депозитними сертифікатами та облігаціями внутрішніх державних позик (ОВДП). Крім того, ринок чекатиме на повернення плаваючого курсу. Саме тому наступний тиждень стане початком нового глобального тренду до стабілізації валютного. курсу", – заявив банкір.

Зниження облікової ставки, ймовірно, призведе до зниження ставок за депозитними сертифікатами та внутрішніми державними облігаціями (ОВДП).

Лісовий вважає, що недавнє різке підвищення ціни долара було скоріше "нервовою реакцією" ринку на різні фактори. До цих чинників увійшли призупинення діяльності однієї з найбільших мереж обмінних пунктів, тимчасове закриття інших обмінників в очікуванні плаваючого курсу, а також скорочення можливостей громадян вільно купувати та продавати валюту. Проте Національний банк України вжив оперативних заходів щодо стабілізації ринку.

"Нервові "курсові рухи" були досить очікуваними, але тимчасовими. Адже наразі відсутні будь-які економічні причини для стрімкого зростання ціни іноземної валюти. Наступного тижня ситуація буде достатньо стабільною", – продовжив фахівець.

Таким чином, хоча тимчасові коливання і очікувалися, нині немає економічних причин швидкого зростання ціни іноземної валюти. Очікується, що наступний тиждень принесе більшу стабільність обмінному курсу валюти.

Читайте також:

Спробуйте один раз і ви це робитимете постійно: рецепт паштету з курячої печінки з гречкою

Путін і Шойгу лютують: росіяни раптово вдарили по своїх же морських піхотинцях. Відео

Це хороша новина: у НАТО розповіли про успішний контрнаступ ЗСУ. Що відомо