Всі знають, що Крим був захоплений та анексований Росією ще у березні 2014 року. І з того часу Україна шукає шляхів, щоб покласти край російській окупації півострова Крим та всіх інших українських територій, окупованих Росією. І якщо секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов вважає, що Україна звільнить Крим військовим шляхом, то голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках генерал-лейтенант Валерій Кондратюк вважає дещо інакше.

Так, за словами досвідченого розвідника, для визволення Криму Україна використовуватиме змішану стратегію. Комбінуватиме знищення військових об'єктів, ресурсів РФ на території Криму та рейдові операції, які вже сьогодні показують, що півострів неможливо перекрити повністю.

Схоже, російська влада та співробітники ФСБ РФ теж це розуміють і вважають присутність Росії в Криму безперспективною, адже вже вивезли з тимчасово окупованого Криму свої сім'ї та майно.

"Якщо говорити про оперативну обстановку на фронті, то ЗСУ розвивають успіх у двох напрямках: біля Бахмута і на виході до Азовського моря. Сьогодні вони біля міста Токмак. Взяття цього міста відкриє для нас можливість перерізати сухопутний коридор між Росією та Кримом. Після цього Крим перетвориться на пастку. На таку мишоловку", – каже Валерій Кондратюк.

До речі, окупанти змінили тактику охорони Керченського мосту. Через атаки морських дронів там побільшало прикордонників.

Читайте також:

Путін вже серйозно нервує, наказавши посилено охороняти Кримський міст. Що стало відомо

Тривога, напруга і у всьому винна Москва: комбат розповів, що відбувається у Криму

Кримського мосту більше не буде: чим зможуть вдарити ЗСУ. У Росії вже почалася паніка

У Лаврова нарешті визнали, що Крим належить Україні. Фото