Військовий експерт Олег Жданов розповів про ситуацію з російськими окупантами в Україні.

Про це пише «glavred»

Жданов зазначив, що російські окупанти мають відносно невелику присутність на Херсонському напрямку, порівняно з іншими напрямками.

За словами Жданова, у російських окупантів залишився лише один потенційний маршрут атаки – Куп'янський напрямок.

Він згадав, що російські війська, мабуть, пожертвували деякими напрямками, такими як Лиманський напрямок.

"Я так розумію, ворог приніс у жертву Лиманський напрямок, там точаться бої в основному в районі Серебрянського лісництва, але їх інтенсивність трохи зменшилася. Натомість на Куп'янському напрямку в районі Сватове вони залишили угруповання. На сьогодні це останнє місце, де вони можуть намагатися нас тиснути, щоб змусити Генштаб перекидати туди наші резерви", - пояснив він.

Жданов оцінив концентрацію російських сил на різних ключових напрямках:

Сватівсько-Кременний напрямок: близько 100 000 військовослужбовців.

Бахмутський напрямок: близько 80 000 військовослужбовців.

Інші 350-380 000 російських військ розосереджені за іншими напрямками, включаючи Авдіївське, Маріїнське, Бердянське, Мелітопольське та Херсонське.

"За останніми даними, на Сватівсько-Кременному напрямку десь близько 100 тисяч, на Бахмутському напрямку близько 80 тисяч, а решта з 350-380 тисяч російських військ розтягнуто на Авдіївський, Мар'їнський, Бердянський, Мелітопольський та Херсонський напрями", - продовжив Жданов.

Жданов зазначив, що росіяни мають близько 400 000 військовослужбовців на території України, розтягнутих уздовж фронту завдовжки 1200 км. До цього числа входять як передові війська, і тилові бази.

Він відзначив зниження частки професійних кадрів у російських військах із часом.

Повідомляється, що укомплектованість російських підрозділів не становить 100 відсотків, а знаходиться в діапазоні 60-70 відсотків, включаючи як обладнання, так і особовий склад.

"Усього на території України у росіян близько 400 тисяч військ. Це на 1200 км фронту, плюс тилові бази та частини. Ті ж тилові бази у Бердянську, Мелітополі, Маріуполі. Це перше. І по-друге, з кожним днем ​​кількість відсотків професійного кадрового складу зменшується. І найголовніше - укомплектованість цих частин не 100-відсоткова, а на рівні 60-70 відсотків. Йдеться як за техніку, так і за особовий склад", - підсумував фахівець.

Ця оцінка дає цінну інформацію про розподіл і статус російських сил в Україні, наголошуючи на проблемних галузях і стратегічному значенні в конфлікті.

Читайте також:

Вони самі просять у рот прямо зі сковорідки: рецепт пишних млинців з курячої печінки з манкою на сковороді

Готуйтеся дуже серйозних перевірок: українських пенсіонерів попередили. Що потрібно знати

Якась чорна смуга: колишня дружина Остапчука вже встигла розійтися зі своїм новим чоловіком.