На календарі вересень і, здавалося б, жителі України вже повним ходом мали б налаштовуватися на дощі, холод та подальшу зиму. Однак, як стверджують синоптики, приводу для смутку немає.

Так, синоптик Наталка Діденко розповіла про антициклон під назвою Olenka.

"Найближчими днями в Україні – бабине літо, буде всюди сухо, свіжо, не холодно", – написала Діденко.

У свою чергу синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що найближчими днями температурне тло буде трохи вищим за норму і опадів буде вкрай мало. Така погода, за його словами, сприятиме розвитку посухи та збереженню найвищого рівня пожежної небезпеки у лісах.

А от перед вихідними, 9-10 вересня, очікується невелике похолодання. Щоправда, за прогнозом, уже наприкінці наступного тижня температура знову повернеться до комфортних показників по всій країні, а місцями на півночі, півдні та Закарпатській області повітря прогріється навіть до +26°...+28°.

Що ж до другого бабиного літа, то синоптики прогнозують його після 14 жовтня, але вже у третій декаді місяця температура повільно знижуватиметься.

Ще б пак, незважаючи на досить сухий період, вночі температура повітря опускатиметься все нижче, хоча це ще не означає прихід сильних заморозків.

До речі, синоптики вже дали свій прогноз на зиму. Так, очікується, що на півдні Європи та її західній частині температура буде вищою за середню, тоді як в Україні, країнах Балтії та у Великій Британії будуть типові температури для зими. Цьому сприятимуть повітряні маси, що йдуть із півночі. Це означає, що в Україні будуть періоди зі справжньою холодною зимою, яких останніми роками було дуже мало.

Читайте також:

Таке важко вигадати: українка вкрала квіти з могили, щоб подарувати невістці на день народження

Шойгу зганьбився своїми знаннями математики: не зміг скласти 6+6 і видав дивовижний результат.

Тривога, напруга і у всьому винна Москва: комбат розповів, що відбувається у Криму