Всі досвідчені садівники знають, що завдяки калію і фосфору квіткові бруньки орхідеї з'являються швидше, а квітки ростуть міцними і значно більш здоровими.

Таким чином всі, хто прагне досягти вражаючого цвітіння орхідеї, використовують незвичайне підживлення — мінеральну воду. Це пояснюється тим, що в напої міститься багато речовин, необхідних рослині.

Серед них: кальцій, сірка, магній, фосфор та інші мікроелементи.

Просто розведіть один літр звичайної води мінералкою і додайте близько 100 мл отриманого напою в горщик з рослиною. Цей імпровізований засіб слід застосовувати лише один раз на два місяці. Через цей час ви не впізнаєте свою рослину.

Для поливу орхідеї краще використовувати м'яку воду, наприклад, дощову або фільтровану воду. Орхідеї не вподобають воду з високим вмістом мінералів, тому з водопровідної системи краще не використовувати, особливо, з високим вмістом кальцію та мінералів. Тому що це призводить до накопичення солей в ґрунті та коренях орхідеї.

У підтримуванні цвітіння орхідеї стануть помічними різні народні засоби.

Корисним для підживлення орхідеї буде відвар картоплі. Для цього треба варити картоплю 30-40 хвилин на малому вогні. Після цього відвар треба пропустити через фільтр, щоб позбутись всіх залишків картоплі. Також додайте 1-2 столові ложки відвару картоплі до 1 літра води та ретельно перемішайте. Поливати орхідею відваром картоплі можна раз на місяць.

Читайте також:

Допоможе звичайний сік лимона: ось що потрібно зробити, щоб орхідея почала пишно цвісти

Це знак небесний: в Україні розпустилася найрідкісніша орхідея. Як виглядає це диво

Чому не цвіте орхідея: названі помилки, яких припускаються майже всі

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю дослідного садівника. Відео