Україна оновила правила виїзду студентів та курсантів за кордон для проходження льотної практики у закордонних навчальних закладах чи авіаційних школах. Ці зміни викладено у «ПКМУ від 1 вересня 2023 року № 934», яким вносяться зміни до пунктів 2-13 Правил перетину державного кордону громадянами України.

Про це пише «rbc»

Нові правила вимагають від студентів чи курсантів українських навчальних закладів, які вирушають за кордон для проходження льотної практики, пред'являти прикордонникам певні документи, що підтверджують. Ці документи включають:

Довідка, видана українським навчальним закладом, що підтверджує, що студент чи курсант прямує на льотну практику до закордонного навчального закладу чи авіаційного училища.

Документи військового обліку, які містять відповідні позначки районного (об'єднаного округу), міського (районного міста, об'єднаного міста) територіального центру призову та соціальної підтримки.

Важливо зазначити, що студентам чи курсантам українських навчальних закладів дозволяється перебувати за кордоном безперервно на термін, що не перевищує тривалість їхньої практичної льотної підготовки у закордонних навчальних закладах чи авіаційних школах.

Додатково варто нагадати, що через воєнний стан в Україні діють обмеження на виїзд із країни чоловіків віком від 18 до 60 років. Виїзд допускається лише за певних обставин, таких як непридатність до військової служби, наявність трьох і більше неповнолітніх чи усиновлених дітей, обов'язки щодо догляду за інвалідами та низка інших поважних причин.

Читайте також:

Пане, доведеться повернутися: Польща почала видавати Україні чоловіків, які втекли від мобілізації

Усього 20 років і все життя було попереду: обірвалося життя молодого захисника України. Вічна пам'ять Герою

Готуємося до осіннього подорожчання: на що піднімуться ціни восени і скільки коштуватимуть продукти для борщу