У вівторок, 5 вересня, в Україні триває 559 день війни з Росією. Ця безжальна війна майже кожен момент забирає колір української нації: від дітей до найстаріших.

Так, 1 вересня 2023 року Дергачівська громада Харківської області попрощалася із бійцем 228-го батальйону 127-ї окремої бригади територіальної оборони Данилом Вагановим. 20-річний хлопець подався захищати Україну добровольцем ще на початку повномасштабного російського вторгнення, 28 лютого 2022 року.

Про трагедію повідомив у Telegram начальник Дергачівської міської військової адміністрації (Харківська область) В'ячеслав Задоренко. Він зазначив, що Ваганов народився та все життя прожив у Дергачах.

"Вчився в Дергачівському ліцеї №2, а після здобуття середньої освіти вступив до Національної академії внутрішніх справ у Києві... Данило Ваганов був надзвичайно мужньою та відповідальною особистістю, справжнім патріотом, мав високе почуття справедливості", – написав чиновник.

Молодий воїн встиг взяти участь у боях за Київ та Харків, звільняв Сумщину, захищав Троїцьке на Луганщині та Торець на Донеччині.

Українця поховали на Алеї Слави на цвинтарі №18 міста Харкова.

Читайте також:

Газманова зганьбили на всю Росію: ось чим він займається, щоб синочок жив у Монако

Все почалося з болю у серці: не стало великого українського актора. Був у розквіті сил

Не стало легенди диско 80-х: ці хіти слухають досі. Вічна пам'ять кумиру мільйонів

"Чисто випадково назвала": Надя Дорофєєва розкрила ім'я свого маленького сина