Як виявилося, оцінка військового експерта Романа Світана щодо складності руйнування Кримського мосту є вірною. Будівництво Кримського мосту - це серйозний інженерний подвиг, покликаний протистояти різним загрозам, зокрема атакам з повітря. Щоб завдати значної шкоди такій споруді, справді потрібна значна вогнева міць.

Про це пише «obozrevatel»

Світан справедливо наголошує на важливості ракет великої дальності та боєприпасів з великими боєголовками для заподіяння значної шкоди мосту. Ці ракети можуть нести необхідну вибухову потужність для ефективного ураження критично важливої ​​інфраструктури мосту.

"Якщо туди йде безпілотник, який несе 20 або 70 кг вибухівки, він не вирішить питання. Якщо вже бити по Кримському мосту, туди треба бити як мінімум півтонними снарядами - це 450-500 кг бойової частини. Це тільки ракети Taurus SCALP, це наші "Громи", "Сапсани", "Нептуни" з дальністю хоча б 300 кілометрів. Для того, щоб знищити Кримський міст, недостатньо повітряних безпілотників. Вони його не знищать. А ось серйозні ракети знищать", - заявив фахівець.

Безпілотні катери, на думку Світана, також можуть стати прийнятним варіантом завдання шкоди опорам моста. Однак цей підхід вимагатиме складної логістики та навігації, враховуючи велику відстань, яку їм доведеться подолати через Чорне море.

"Також безекіпажні катери, але для цього потрібна ціла хвиля - це кілька десятків для того, щоб вони пройшли, по-перше, 700 км Чорним морем, потім знесли бонові загородження і завдали шкоди залізничному полотну. До полотна вони не дістануть, тому потрібно хоча б по тонні вибухівки у кожному катері, щоб опори моста зашкодити. Це цілий спектр завдань", – додав Світан.

Зрештою, ситуація навколо Кримського мосту підкреслює складний характер конфліктів і проблем. Однак, навіть це не зупинятиме Путіна, який зовсім втратив голову.

Читайте також:

Найкраще зробити запаси: названо 5 продуктів, які подорожчають вже цієї осені

Такої смакоти можна з'їсти 3 качана поспіль: рецепт кукурудзи вареної в молоці

Справжній Казанова: названий знак Зодіаку, який творить справжні чудеса у ліжку