Білий наліт, який іноді може з'явитися на маринованих огірках або в розсолі, не обов'язково є пліснявою і зазвичай не становить небезпеки.

Ось кілька ключових моментів, що дозволяють відрізнити нешкідливий білий наліт від плісняви:

Біле покриття (не небезпечно):

Білий наліт часто є наслідком діяльності молочнокислих бактерій.

Молочнокислі бактерії загалом безпечні і навіть корисні для організму.

Цей наліт може з'явитися на поверхні маринованих огірків або розсолу.

Зазвичай вона має типовий запах ферментованого продукту.

Він покриває велику площу овочів і не утворює чітких плям, таких як цвіль.

Цвіль (потенційно небезпечна):

Цвіль на маринованих огірках утворюється плямами і може мати зелений відтінок.

Цвіль може мати неприємний запах.

Якщо ви виявили плісняву на будь-якій частині консервованого продукту, найкраще викинути весь вміст банки. Відрізати запліснявлу частину може бути недостатньо, оскільки пліснява може виділяти токсини, які поширюються по всій їжі.

Підсумовуючи, якщо ви зіткнулися з білим нальотом на маринованих огірках або в розсолі, швидше за все, це результат діяльності молочнокислих бактерій, а не цвілі. Однак якщо ви бачите виразні плями із зеленим відтінком, неприємним запахом або іншими ознаками плісняви, краще проявити обережність і утриматися від вживання продукту. Зацвіла їжа потенційно може бути шкідливою, тому її безпечніше викинути.

Читайте також:

Ви дуже ризикуєте: чому не можна їсти пророслу картоплю і чим вона небезпечна

В Україні процвітає "сигаретна схема" через Duty Free: як грабують країну під час війни і до чого тут Білорусь

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись