Вже мало хто пам'ятає, але після переговорів Лукашенка та Пригожина 24 червня під час бунту "вагнерівців" у прес-службі білоруського диктатора заявили, що зараз на столі "вигідний варіант" з "гарантіями безпеки" для бойовиків. Більше того, Олександр Лукашенко хвалився, як "виведе" Пригожина в Білорусь і "гарантує повну безпеку" йому. Ось тільки після смерті Пригожина Лукашенко почав говорити, мовляв, "я не я і хата не моя".

Так, за словами самопроголошеного "президента" Білорусі, питання безпеки обговорювалося двічі, вперше під час бунту "вагнерівців", коли Лукашенко зателефонував Пригожину.

" Я йому говорю: " Жень, ти розумієш, ти занапастиш людей і сам загинеш? " У запалі ця людина (тільки з фронту): " Чорт з ним, загину! " Я йому кажу: " Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила." - "Ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину", - заявив Лукашенко.

Вдруге, як стверджує Лукашенко, вони обговорювали тему безпеки, коли Пригожин приїжджав до нього зі своїм заступником, одним із перших командирів бойовиків Дмитром Уткіним (за його позивним і було названо ПВК).

"Я категорично їх обох попередив: "Хлопці, дивіться", - сказав Лукашенко.

А ось після загибелі Євгена Пригожина білоруський диктатор Олександр Лукашенко почав стверджувати, що не давав йому гарантій безпеки.

"Якщо прямо відповідати на це запитання: я і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина. Це по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі не йшлося", — цитують Лукашенко білоруські пропагандисти БелТА.

Читайте також:

Літак оглядали невідомі: стало відомо, що трапилося в аеропорту Шереметьєво до зльоту Пригожина

Пастка у вигляді ящика з вином: екс-офіцер розвідки розповів про те, як міг упасти літак із Пригожиним

Пригожину та пасажирів могли завантажити в літак уже не живими: з'явилася нова версія катастрофи літака

"У нього дуже маленький": дівчина розповіла про "інструмент" Пригожина, якого він соромиться