Свіжий короткоплідний огірок своїм смаком та ароматом нагадує кожному про літо. Продукт підходить як для вживання у свіжому вигляді, так і для додавання до різних салатів.

Стало відомо, що в Україні стався черговий обвал цін на найпопулярніший овоч. Так, нині ціни на огірки в Україні вже опустилися в середньому на 31% нижче за торішній рівень за аналогічний період.

Крім того, більшість операторів ринку прогнозують подальше здешевлення в даному сегменті вже на початку вересня, коли більшість українських тепличних комбінатів вийдуть на ринок із другим обігом огірків.

Такий прогноз озвучили аналітики на порталі EastFruit . Також експерти пояснили причини різкого зниження вартості популярного овочів.

Йдеться про тепличні огірки, які комбінати змушені продавати майже вдвічі дешевше, ніж тижнем раніше.

І справді, незважаючи на те, що огірки першого обороту практично розпродані і до вересня комбінати не робитимуть нових поставок на ринок, ціни на тепличну продукцію не підвищуються, а знижуються. Це відбувається через те, що на ринок у достатній кількості надходить плівковий огірок та продукція з відкритого ґрунту, ціни на яку значно нижчі, ніж на огірок із стаціонарних тепличних комбінатів.

Сьогодні тепличний огірок надходить у продаж по 8-21 грн/кг ($0,22-0,57/кг), хоча ще наприкінці минулого робочого тижня ціни на цю продукцію стартували від 20 грн/кг ($0,55/кг). В той же час, ціни на плівковий огірок та продукцію з відкритого ґрунту стартують від 7 грн/кг ($0,19/кг). При цьому важливо враховувати, що пропозиція такої продукції стрімко зростає, що в умовах невисоких темпів збуту чинить суттєвий тиск на ринок.

Читайте також:

Ой, не треба мене вмовляти, я й так погоджусь це спробувати! Справжній одеський форшмак за старовинним рецептом

Будете навіть банку вилизувати: рецепт маринованого часнику з червоною смородиною. Таку смакоту неможливо купити у супермаркеті

Навіть діти не розпізнають каверзу: як приготувати домашній твердий сир з молока, сметани та яєць

А ви працюйте за три копійки далі: держслужбовцям підвищили заробітну платню. Скільки тепер отримуватимуть і за що конкретно