Після повідомлення про смерть Євгена Пригожина з'явилися ознаки того, що Росія ініціювала знесення цвинтарів, де поховані найманці з групи Вагнера, ймовірно, вбиті в Україні.

Про це пише «unian»

За даними "Самара Онлайн", на цвинтарі в селі Миколаївка, де поховано значну кількість "вагнерівців" і де сам Пригожин відкрив пам'ятну стелу, знищено всі могили. Очевидці на місці розповіли, що складено хрести та вінки, працює важка техніка, кургани зрівняно.

фото 63.ru, скрін
фото 63.ru, скрін

Повідомляється, що цвинтар знаходиться на реконструкції і перетвориться на рівний майданчик, забетонований. Над кожним похованням замість окремих хрестів та земляних курганів зводяться чорні піраміди.

фото 63.ru, скрін
фото 63.ru, скрін

Судячи з усього, це знесення викликало обурення серед найманців, які вижили, деякі з яких опублікували відеоролики, що виражають своє невдоволення тим, що відбувається.

фото 63.ru, скрін
фото 63.ru, скрін

На цвинтарі у Миколаївці знаходиться кілька сотень могил найманців ПВК Вагнера. Раніше сам Євген Пригожин відвідав це місце у квітні та пообіцяв створити «Алею слави», щоб вшанувати пам'ять полеглих найманців та забезпечити пам'ять про їхні героїчні подвиги для майбутніх поколінь.

фото 63.ru, скрін
фото 63.ru, скрін

Повідомлення про знесення цвинтаря проливають світло на делікатний та складний характер ситуації навколо найманців із групи Вагнера та їхньої участі у конфліктах.

Читайте також:

З німецьким корінням: у мережі показали рідкісний "горбатий" ЗАЗ, за який люди готові продати квартиру

Хвороба може бути серйозною: Даша Квіткова розповіла про стан хворого сина

Та їх можна з'їдати по 5 штук за раз: рецепт найсмачніших картопляних бутербродів з сиром і яйцем