За словами начальника Головного розвідувального управління Міністерства оборони України Кирила Буданова, Росія наразі проводить безперервну мобілізаційну роботу. Мобілізація називається «прихованою мобілізацією», що передбачає періодичний заклик певної кількості людей щомісяця. Восени минулого року було призвано близько 350 000 осіб, і з того часу мобілізаційні зусилля продовжуються. Крім того, є ознаки того, що Росія розглядає можливість призову додаткових 450 тисяч осіб, хоча це питання ще не повністю вирішене.

Про це пише «radiosvoboda»

Зусилля з мобілізації, що продовжуються, викликають питання щодо її цілей і масштабів, особливо з урахуванням відносно низьких заявлених втрат. Точні причини такого рівня мобілізації залишаються неясними і можуть призвести до припущень про реальну ситуацію та наміри.

У ширшому контексті нещодавні звіти британської розвідки припускають, що Росія, можливо, формує нові великі військові формування для підтримки своїх сухопутних сил у війні з Україною, що триває. Такий розвиток подій розглядається як частина зусиль Росії щодо зміцнення своїх сил у відповідь на геополітичну динаміку, включаючи її відносини з НАТО.

Оскільки події продовжують розвиватись, важливо враховувати безліч джерел інформації, щоб отримати повне уявлення про ситуацію.

Читайте також:

Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою

Бій Усик - Дюбуа: коли розпочнеться поєдинок і де його можна переглянути

Пастка у вигляді ящика з вином: екс-офіцер розвідки розповів про те, як міг упасти літак із Пригожиним