Уряд України прийняв рішення підвищити рівень оплати праці працівників державних установ, установ та організацій, які здійснюють свою діяльність на територіях, які торкнулися активних та потенційних бойових дій. Таке рішення було ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів.

Про це повідомляється в telegram-каналі Мінреінтаграції.

Відповідно до постанови, щомісячна допомога виплачуватиметься за роботу, що виконується в період військового стану, у такому порядку:

Працівникам державних установ, установ та організацій, які працюють у зонах активних бойових дій, виплачуватиметься надбавка у розмірі 100% посадового окладу.

Працівникам державних установ, установ та організацій, які працюють у зонах можливих бойових дій, виплачуватиметься надбавка у розмірі 50% посадового окладу.

Працівникам соціальних служб комунального сектору, які працюють у районах, де продовжуються або мали місце військові дії, виплачуватиметься допомога у розмірі 100% їх посадового окладу. Це стосується територій, на яких ще не визначено закінчення бойових дій, як зазначено у Переліку територій, затвердженому наказом Мінреінтеграції № 309 від 22 грудня 2022 року.

Ця постанова була ініційована Міністерством економіки та отримала підтримку Міністерства реінтеграції. Його мета – надати фінансову підтримку та визнання тим, хто працює у складних і потенційно небезпечних умовах через можливі воєнні дії, що продовжуються.

Читайте також:

Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба

Скільки платитимемо за кожну кіловат-годину вже у вересні цього року. Названі цифри

Про таку мріяв кожен: рідкісний спортивний BMW вже 20 років простоює на парковці і ніхто не приходить за ним.