Андрій Юсов, представник Головного розвідувального управління Міноборони України, прокоментував полонених російських військовослужбовців, заявивши, що вони часто не висловлюють щирого каяття щодо причетності до спроби захоплення української території. Хоча деякі окупанти можуть плакати і просити вибачення, часто це тактичний хід, щоб викликати жалість українських солдатів і підвищити їхні шанси на виживання.

Про це пише «obozrevatel»

Про це Юсов заявив в інтерв'ю Укрінформу. Він зазначив, що війна і насильство щодо українців, що триває, можна пояснити тим, що значна частина росіян продовжує підтримувати війну і режим на чолі з диктатором Володимиром Путіним.

Незважаючи на відсутність масового каяття чи опору серед полонених російських військовослужбовців, Юсов підкреслив, що Україна залишається прихильною до дотримання міжнародного права та принципів Женевських конвенцій щодо поводження з військовополоненими. Він згадав, що українська влада забезпечує гідні умови тримання всім ув'язненим, незалежно від того, були вони захоплені силою чи добровільно здалися. Однак мали місце випадки добровільної здачі в полон, дезертирства та ухилення від бойових дій з боку російських солдатів.

Юсов також наголосив на рішучості України знайти і повернути тих, хто зник безвісти внаслідок війни. Країна активно працює над поверненням своїх зниклих солдатів, незалежно від обставин.

Читайте також:

Вже ніхто нікуди не летить: на Росію цієї осені чекає потужний удар по всіх літаках. Такого ще не було

Ой, таки це кошерно: єврейський рецепт заливних кабачків із сиром у духовці

Двічі переїхав жінку похилого віку і залишив на лавці: подробиці скандалу з поліцейським