Увечері 14 серпня командир майкопської навчально-авіаційної бази полковник Вадим Гуров загинув в авіакатастрофі за участю навчально-бойового літака Л-39 у Російській Республіці Адигея. Про це повідомляють різні російські джерела, у тому числі РБК, з посиланням на Міноборони РФ та російські Telegram-канали.

Про це пише «pravda»

За даними джерел, подібних до Telegram-канала «База», авіакатастрофа сталася при посадці, коли літак вилетів за межі злітно-посадкової смуги, торкнувся землі і згодом зіткнувся з вишкою радіозв'язку ближньої дії. Полковник Гуров, який перебував на борту літака, загинув на місці. Ще одну людину, яка перебувала в літаку, Михайло Ліпаткін, старший льотний інструктор Головного льотно-випробувального центру Ахтубінська, було поранено та госпіталізовано.

L-39 "Альбатрос" - навчально-бойовий літак, розроблений у Чехословаччині наприкінці 1960-х років. Він був обраний як основний навчальний літак для країн Варшавського договору в 1972 році. Усього було збудовано 2868 одиниць L-39. За даними RBL (Russian Beyond the Headlines), зараз Л-39 залишається основним навчально-тренувальним літаком ВКС Росії.

Читайте також:

Дуже навіть непогано: хтось з українців отримає додаткові 700 гривень

Ви не вийдете з-за столу, поки все не з'їсте: рецепт м'ясної запіканки під "ковдрою" з баклажанів

Ваша гортензія почне сохнути і перестане цвісти: не повторюйте ці 8 поширених помилок