У недавньому інциденті винищувач МіГ-23 розбився під час демонстраційних польотів поблизу Детройта, штат Мічиган. Катастрофа сталася у місті Бельвіль, винищувач врізався у паркування житлового комплексу. Незважаючи на тяжкість аварії, постраждалих серед мешканців немає, і, на щастя, обійшлося без потерпілих. Пілот та другий член екіпажу літака змогли благополучно катапультуватись і згодом були госпіталізовані з несерйозними травмами.

Про це пише «24tv»

Катастрофа спонукала Федеральне управління цивільної авіації США провести розслідування, щоб визначити причину інциденту. МіГ-23 - радянський багатоцільовий винищувач, відомий своєю змінною конфігурацією крила. Спочатку призначений для боротьби з авіацією противника в широкому діапазоні висот та швидкостей польоту, він також має можливість ураження наземних цілей у деяких модифікаціях.

МіГ-23 був прийнятий на озброєння у 1969 році та вироблявся до 1985 року. Він перебував на озброєнні понад 20 країн світу і використовувався у різних військових цілях. Інцидент є нагадуванням про невід'ємні ризики та проблеми, пов'язані з демонстрацією літаків, а також про важливість ретельного розслідування для запобігання майбутнім подіям.

Читайте також:

Всі страви розметуть за 10 хвилин: рецепт рулетиків з баклажанів, сиру та томатної пасти

Українці можуть безкоштовно винаймати квартиру: хто має право і як це зробити

Це просто божественно: рецепт кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем.